top of page
20170910_180428.jpg
Ζάκυνθος
Ένας παραμυθένιος προορισμός
anastasia clear 15.png

Αναστασία 

20/07/2020

Τοποθεσία

IMG_20170906_141107.jpg

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από την Αθήνα, από όπου νοικιάσαμε το αμάξι το οποίο χρησιμοποιήσαμε για να ταξιδέψουμε στο λιμάνι της Κυλλήνης και από εκεί να πάρουμε το Ferry το οποίο με τη σειρά του θα μας μετέφερε μέσα σε 2 ώρες στο νησί.Η Ζάκυνθος είναι αρκετά μεγάλο νησί με απέραντη ομορφιά και πληθώρα παραλιών που θα θές να επισκεφτείς.Γι’αυτό το λόγο θα σου πρότεινα να νοικιάσεις ένα αμάξι είτε από Αθήνα, αν ξεκινήσεις το ταξίδι σου από εκεί ,είτε από τη Ζάκυνθο. Φυσικά το νησί προσφέρει και τη δυνατότητα μετακίνησης με τοπικά λεωφορεία, όμως το δρομολόγιο που ακολουθούν είναι συγκεκριμένο και γενικά δεν θα το πρότεινα ως επιλογή.

Σε περίπτωση όμως που δεν θες να ακολουθήσεις μια αντίστοιχη διαδικασία και να ταξιδέψεις με πλοίο, το νησί έχει αεροδρόμιο οπότε μπορείς να φτάσεις σε αυτό και αεροπορικώς. Ο Διεθνής Αερολιμένας Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» ή Διεθνές Αεροδρόμιο Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» βρίσκεται στην περιοχή Αμπελόκηποι, 6 χλμ από την πρωτεύουσα της Ζακύνθου και απέχει 1 χλμ από την περιοχή του Λαγανά. 

Η Ελλάδα και κυρίως τα ελληνικά νησιά ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιο αγαπημένους μου καλοκαιρινούς προορισμούς!Ειδικότερα τα νησιά του Ιονίου θα τα χαρακτήριζα νησιά απίστευτης ομορφιάς που σε κάθε τους γωνιά κρύβουν εικόνες βγαλμένες από τον κινηματογράφο.

Η Ζάκυνθος λοιπόν, ως πρέσβειρα αυτού του μεγαλείου της φύσης, θα έλεγα πως αποτελεί τον απόλυτο σταθμό για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Ως το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, η Ζάκυνθος δεν θα σε απογοητεύσει, καθώς σου προσφέρει αμέτρητες επιλογές για να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι, είτε με την οικογένεια σου, είτε με τους φίλους σου και γιατί όχι και με το άλλο σου μισό.

Κάπως έτσι, θα σε ταξιδέψω 3 χρόνια πρίν, στο καλοκαίρι του 2017, όταν επισκεφτήκαμε το νησί Ζάντε (αλλιώς η Ζάκυνθος) με το σύντροφό μου.
 

20170911_120146.jpg

Φθάνοντας στο λιμάνι σε καλωσορίζει η θέα του απέραντου γαλάζιου πλαισιωμένο από το καταπράσινο τοπίου του νησιού. Μια εικόνα πολλά υποσχόμενη που σου γεννάει το αίσθημα της ανυπομονησίας για να το εξερευνήσεις σπιθαμή προς σπιθαμή.

IMG_20170906_141153.jpg
IMG_20170906_141301.jpg


Χωρίς να χάσουμε χρόνο λοιπόν, κατευθυνθήκαμε προς το Λαγανά, μια διαδρομή 15 λεπτών από το λιμάνι, εκεί όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο στο οποίο θα μέναμε.  Η περιοχή αυτή θεωρείται το ιδανικό μέρος για ζευγάρια και νέους που θέλουν να διασκεδάσουν διότι πολύ κοντά στην παραλία βρίσκονται πολλά μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες. 

20170906_194822.jpg

Υστερόγραφο

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

Αυτό το πανέμορφο νησί περιβάλλεται από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας μερικές από τις οποίες αποτελούν και καταφύγια της προστατευόμενης χελώνας καρέτα-καρέτα στην Ελλάδα. Αυτό το γλυκό πλάσμα αν είσαι τυχερός θα το δεις να κολυμπάει στα κρυστάλλινα νερά που περιβάλλουν το νησί και σίγουρα θα βρεθείς μπροστά από τις πολυάριθμες φωλιές τους που βρίσκονται σε σποραδικά σημεία του νησιού. Μια  τέτοια εμπειρία πιστεύω πως αξίζει να μπει στη λίστα επιθυμιών δεν νομίζεις; 

 

Οι παραλίες που “πρέπει” οπωσδήποτε να επισκεφτείς είναι οι εξής:

  • Παραλία Πόρτο Καμίνια

Μια γραφική παραλία στην περιοχή Βασιλικός, περιτρυγιρισμένη από καταπράσινα βουνά ιδανική για να χαλαρώσεις σε ένα ήρεμο περιβάλλον μακριά από πολύ κόσμο. Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες χωρίς χρέωση και βρίσκεται κοντά σε εστιατόρια και μπαρ.   

Επιτυχίες του 2017

  • Παραλία Γέρακας

Ο Γέρακας είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ζακύνθου και ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο το οποίο προστατεύει την άγρια φύση, καθώς η αμμουδιά της είναι η επιλογή της χελώνας Καρέτα-Καρέτα για να γεννήσει τα αυγά της. Η απέραντη, χρυσή, ακτή της χωρίζεται στα δύο δημιουργώντας έτσι μια ζώνη προστασίας για τις φωλιές της χελώνας. Η επίσκεψη σε αυτή την παραλία είναι πραγματικά μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία καθώς βρίσκεσαι στο κέντρο της δημιουργίας μιας νέας ζωής και βλέπεις πως μπορεί να υπάρξει μια αρμονική συνύπαρξη του επισκέπτη με αυτή τη συνθήκη. 

  • Παραλία Πόρτο Ρόξα

Η παραλία πόρτο Ρόξα βρίσκεται δίπλα στον Λιμνιώνα και το χωριό Άγιος Λέοντας. Είναι ένας μικρός βραχώδεις κόλπος με καθαρά νερά. Για να κατέβεις στη θάλασσα υπάρχει η επιλογή να κατέβεις μερικά σκαλοπάτια είτε να βουτήξεις από την ειδική πλατφόρμα. Στην ακτή υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το μπάνιο σου καθώς επίσης και μια ταβέρνα στην οποία μπορείς να απολαύσεις το γεύμα μαζί με το ποτό σου.

  • Παραλία Πόρτο Λιμνιώνας

Ο Λιμνιώνας είναι ένα άθικτο από τον άνθρωπο μέρος και αυτό το κάνει πραγματικά ονειρικό χάρη στη φυσική του ομορφιά.Η παραλία είναι δίπλα στο χωριό Άγιος Λέων, είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο και διαθέτει χώρο για στάθμευση αυτοκινήτων. Για να φτάσεις στα καταγάλανα νερά της, πρέπει να περπατήσεις κατά μήκος ενός μονοπατιού για να βρεθείς τελικά ανάμεσα σε βράχια και βραχονησίδες. Στο σημείο αυτό δεν θα βρεις άμμο πόσο μάλλον ομπρέλες και ξαπλώστρες. Θα απλώσεις την πετσέτα σου και θα κάνεις τις βουτιές σου στα πεντακάθαρα, βαθιά νερά του κόλπου. Τα βράχια είναι αρκετά απότομα μετατρέποντάς τα ιδανικά για βουτιές και κόλπα στο νερό. Αν κουραστείς ή πεινάσεις υπάρχει μια ταβέρνα σε απόσταση περίπου 30μ η οποία σου προσφέρει φρέσκο ψάρι και ξαπλώστρες που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένα πλατόματα ώστε να θαυμάζεις την υπέροχη θέα που απλώνεται μπροστά σου.

  • Παραλία Πόρτο Ζόρο 

Η παραλία Πόρτο Ζόρο βρίσκεται στην περιοχή Βασιλικό κοντά στο Γέρακα. Καταφθάνοντας εκεί κατεβαίνεις μερικά ξύλινα σκαλοπάτια για να βρεθείς τελικά σε ένα τοπίο που μοιάζει με τροπική παραλία. Ψάθινες ομπρέλες, λευκή αμμουδιά, κρυστάλλινα νερά, πράσινα βουνά και πανέμορφα βράχια στο νερό είναι μερικά χαρακτηριστικά αυτής της παραλίας. Ένα τοπίο αρκετά παρόμοιο σε όλη την έκταση της περιοχής του Βασιλικού.

  • Παραλία Πορτο Βρώμη

Η παραλία Πόρτο Βρώμη είναι ένας μικρός κόλπος, στο Βόρειο τμήμα του νησιού. Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς καλύπτεται από άσπρη αμμουδιά και πλαισιώνεται από μεγάλους βράχους που δίνουν την αίσθηση της απομόνωσης. Είναι μια αρκετά ήσυχη παραλία, παρά το γεγονός, ότι είναι σημείο από το οποίο, μπορείς να επιβιβαστείς σε καραβάκια, για να σε πάνε στο Ναυάγιο και τις Γαλάζιες Σπηλιές. Δεν είναι οργανωμένη παραλία όμως υπάρχει μια μικρή καντίνα από την οποία έχεις την επιλογή να προμυθευτείς τα απαραίτητα.

  • Cameo island

Είναι ένα ιδιωτικό νησάκι κοντά στην περιοχή του Άγιου Σώστη , πολύ κοντά στο Λαγανά. Για να φτάσεις στο νησάκι αυτό θα πρέπει να διασχίσεις μια μικρή ξύλινη γέφυρα που ενώνει την ακτή με την πίσω ακτή του νησιού. Μετά θα ανέβεις μερικά πέτρινα σκαλιά και θα καταλήξεις στην κορυφή όπου θα σου ζητηθεί να πληρώσεις είσοδο 5 ευρώ ανά άτομο και στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται ένα αναμνηστικό μπρελόκ με φωτογραφία. Αν εξαιρέσουμε αυτή την μάλλον αμφισβητήσιμη κατάσταση το νησάκι αυτό καθαυτό είναι πανέμορφο, με καταγάλανα νερά και ολόλευκη, απαλή αμμουδιά που σίγουρα δεν θα σε αφήσει δυσαρεστημένο. 

  • Ναυάγιο

Το Ναυάγιο , μια παγκοσμίου φήμης παραλία που αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών από όλο τον κόσμο. Ο μόνος τρόπος να την επισκεφθεί κανείς είναι μέσα από τη θάλασσα, είτε με ταξί καραβάκι( από Πόρτο Βρώμη), είτε με κρουαζιέρα(από λιμάνι Ζακύνθου ή κόλπο Λαγανά ή από Αλυκές) είτε με κότερο αν έχεις πρόχειρο. Εμείς κλείσαμε μια θέση σε μια από τις τουριστικές κρουαζιέρες, η οποία μας ταξίδεψε στις Γαλάζιες σπηλιές και στην παραλία όπου βρίσκεται το ναυάγιο. Όλη η διαδρομή με το πλοίο είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις. Κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, ανάμεσα στα πράσινα βράχια που περιβάλλουν το νησί αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της διαδρομής. 

Φτάνοντας λοιπόν στην παραλία, θα δεις ( προ Covid-19 ) μια κοσμοσυρροή τουριστών να ξεχειλίζουν την ολόλευκη αμμουδιά. Το πλοίο είναι σίγουρα ο πρωταγωνιστής του κινηματογραφικού σκηνικού και το κέντρο συζητήσεων και σταθμός για την απόλυτη αναμνηστική φωτογραφία. 

 

Ιστορία του πως βρέθηκε εκεί.

Την 2 -2 - 1980 και ώρα 05: 00 το Φ/Γ πλοίο "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ" Ν.Π. 4512, Κ.Ο.Χ. 465 με πενταμελές πλήρωμα και μεταφέροντας φορτίο 1895 κούτες τσιγάρα ενώ βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς - Ζακύνθου, υπέστη βλάβη στην κύρια μηχανή και έμεινε ακυβέρνητο. Αποτέλεσμα ήταν να προσαράξει στη βραχώδη και απόκρημνη ακτή ΒΑ της Νήσου Ζακύνθου όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. 

πηγή:Δήμος Ζακύνθου

https://www.zakynthos.gov.gr/zakynthos-island/site-seeings/beaches/navagio.html

 

Σημείωση: Αν θες να θαυμάσεις το Ναυάγιο από ψηλά μπορείς να επισκεφτείς το Ακρωτήρι, που βρίσκεται στα μισά του δρόμου των ορεινών χωριών Βολίμες και Αναφωνήτρια. Εκεί θα βρεις ένα μπαλκόνι στο κενό από το οποίο θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τη θέα της διασημότερης παραλίας του νησιού. 

  • Μαραθονήσι

Το Μαραθονήσι είναι ένα ιδιόκτητο νησάκι στον κόλπο του Λαγανά και αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα. Για να φτάσεις στο νησί θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα από τα ειδικά πλοιάρια ταξί που θα βρείς στην περιοχή Κερί ή από τη Λιθακιά. Το νησάκι είναι τελείως έρημο, οπότε θα πρέπει αν το επισκεφτείς να είσαι ανάλογα προετοιμασμένος με τα απαραίτητα, την πετσέτα σου, το ψαθάκι σου, κάποιο σνακ και φυσικά νερό! 

Ηλιοβασίλεμα στο Κερί

Σε κάθε μας ταξίδι κυνηγάμε το ηλιοβασίλεμα, έτσι και σε αυτό δεν θα μπορούσαμε να μην βρεθούμε σε ένα από τα διασημότερα και ομορφότερα σημεία του νησιού. Ο λόγος για το Φάρο στο Κερί, μια περιοχή δίπλα στον φάρο του πολεμικού ναυτικού σε σημείο όπου θα έχεις το απέραντο γαλάζιο της Ζακύνθου στα πόδια σου. Εκεί υπάρχει μια μικρή καντίνα από την οποία μπορείς να προμηθευτείς κάποιο σνακ για να απολαύσεις την ρομαντική δύση του Ηλίου. 

Αν βρεθείς στο Κερί μην ξεχάσεις να επισκεφθείς και να δεις από κοντά την μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία,στον κόσμο, με εμβαδόν 670τ.μ.

Σε αυτό το ταξίδι δεν θα λείπει από το τραπέζι σου το νόστιμο φαγητό. Έτσι σου ετοίμασα μια μικρή λίστα με τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που είχαμε στη δική μας λίστα όταν επισκεφτήκαμε το νησί.

 

Στο Λαγανά:

-Βράχος καφέ-μπαρ

-Ταβέρνα Ποπολάρος

-Βαλσάμικο

-Vezalis Beach bar restaurant

-Horizon

 

Στο Πόρτο Κούκλα

-Tropic beach bar

-Taverna Vardiola

 

Στο Βασιλικό

-Villa Rossa(για κοκτειλ)

-Ταβέρνα Kostas Brother

-Ionio Restaurant & Beach bar

 

Στο Κερί

-Ταβέρνα Sunset

-Ταβέρνα Κερί

 

Zάκυνθος(χώρα)

-Casa Mezzo

-Solomos wines

-H Αυλή των γεύσεων

Υ.Γ. Αν ποτέ βρεθείς και εσύ σε αυτόν τον παραμυθένιο προορισμό μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το τοπικό λικέρ τους, ένα λικέρ με βάση το μέλι που έχει μεγάλη παράδοση στο νησί.

Σου άρεσε;Σου άρεσε;
bottom of page