top of page
The subtle art of not giving a f*ck
Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα …! 
Του Mark Manson

Αναστασία

*****

anastasia clear 15.png
ΚΟΒΕΡ.jpg

Ένα βιβλίο που αφορά εσένα, τον αδερφό σου, την αδερφή σου, τους γονείς σου, τους φίλους σου και όποιον άλλο έχει ανάγκη να βρει την ευτυχία μέσα από την αυτοβελτίωση.
Ο Mark Manson,ένας διάσημος blogger, γράφει ένα συμβουλευτικό βιβλίο με μια ιδιαίτερη νότα, ο τρόπος που εκφράζεται είναι αρκετά ωμός και αρκετά άμεσος. Μέσα από διηγήσεις, παραδείγματα και περιγραφές γεγονότων της ζωής του, βρίσκει τρόπους να σε βοηθήσει να πάρεις τη ζωή λίγο πιο χαλαρά και να σου εξηγήσει πως στην πραγματικότητα ‘η ευτυχία δεν είναι μια εξίσωση με λύση’, αλλά μαζί με το ανικανοποίητο και την ανησυχία, την απόρριψη και την παραδοχή, το φόβο και την πορεία μας προς το άγνωστο , φτάνουμε τελικά στη δημιουργία μιας σταθερής ευτυχίας.
Δεν διστάζει να μοιραστεί σημαντικά γεγονότα της ζωής του, κάποια αρκετά δραματικά, θέλοντας να ταράξει τα νερά και να τονίσει πως ‘οι πιο ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη ζωή, συχνά συμβαίνουν μετά από τις χειρότερες στιγμές μας’. Συνήθως χρειαζόμαστε μια υπαρξιακή κρίση ώστε να δούμε αντικειμενικά το νόημα στη ζωή μας και να σκεφτούμε να αλλάξουμε πορεία. 

 

Υστερόγραφο

11/05/2020

EPELEKSE TON AGWNA SOU.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

Η ζωή σημαίνει να μην ξέρεις, αλλά με κάποιο τρόπο να ενεργείς.

Έτσι είναι η ζωή.

-M. Manson

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο μπαίνεις σε μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού της πραγματικότητας σου. Κάποιες φορές ταυτίζεσαι με τις διηγήσεις του, κάποιες άλλες όμως τις βρίσκεις ακραίες. Παρόλα αυτά και στις δύο περιπτώσεις σου δίνει τροφή για σκέψη. Ό,τι αφορά τις φιλίες, τον έρωτα, την πραγματική αγάπη ή τον ίδιο σου τον εαυτό βρίσκεται στις γραμμές αυτού του βιβλίου. 

ARXITEKTONAS.jpg

Τέλος, αντιλήφθηκα ότι αν περνούσα το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής μου προσπαθώντας να αποφύγω οτιδήποτε οδυνηρό και άβολο, τότε ουσιαστικά απέφευγα την ίδια τη ζωή.

 

-M. Manson

Έτσι και εγώ με τη σειρά μου θα πω, ‘κάνε κάτι’, λοιπόν, μια αρχή την οποία συστήνει ο Mark, για να βρεις την έμπνευση και το κίνητρο να αλλάξεις τη ζωή σου και να γίνεις ευτυχισμένος. 

 


[ κάνε κάτι: μια πρακτική ενεργοποίησης του εαυτού σου, μια δράση που θα προκαλέσει την αντίδραση, την έμπνευση, που θα σε φέρει πιο κοντά στο κίνητρο και στο στόχο σου ]

ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΟΒΕΡ.jpg

Υ.Γ. Κάνε την κίνηση και διάβασε αυτό το βιβλίο, θα σε βοηθήσει να δεις τη ζωή με άλλο μάτι.

Σου άρεσε;Σου άρεσε;
bottom of page