top of page
IMG_20160906_190841.jpg
Ταξίδι στο νησί του Δία
Νάξος

Καλοκαίρι 2016, επιστρέφουμε για ακόμη μια φορά πίσω στο χρόνο, στο Σεπτέμβριο του 2016, όταν επισκεφτήκαμε με το σύντροφο μου το όμορφο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο,που σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί μεγάλωσε ο Δίας, ο πατέρας "ανδρών τε Θεών" (έτσι το ψηλότερο βουνό του νησιού πήρε το όνομά του (Ζευς ή, για τους ντόπιους, Ζας, 999 μέτρα).) 
Ένα νησί που προσφέρει πολλά, τόσο για ζευγάρια, όσο για παρέες φίλων και οικογενειών. Με τα όμορφα ρομαντικά δρομάκια και τις απόμερες αμμουδιές μπορείς πολύ εύκολα να ζήσεις το δικό σου παραμύθι. Αν, όμως, θες να διασκεδάσεις υπάρχουν φυσικά πολλά μπαράκια και κέντρα διασκεδάσεων, μα και φυσικά πολλές οργανωμένες παραλίες για να περάσεις ένα τέλειο καλοκαίρι στο νησί! 
Εγώ όπως είναι αναμενόμενο θα σε μεταφέρω στο δικό μου παραμύθι και θα σε ταξιδέψω σε αυτό το μαγευτικό, πολλά υποσχόμενο, προορισμό μέσα από τα δικά μου μάτια.

IMG_20160906_185543.jpg

Πως θα φτάσεις εκεί:

Αν είσαι από Αθήνα θα ξέρεις φυσικά ότι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να βρεθείς σε αυτό το όμορφο νησί είναι να πάρεις ένα Ferry από Πειραιά και σε περίπου 4 ώρες θα είσαι εκεί. Αν πάλι, είσαι από μια άλλη πόλη της Ελλάδας ή από την Κύπρο και ψάχνεις μια οικονομική λύση σου προτείνω πρώτα να πας Αθήνα και από εκεί να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία. Αν όμως δεν θες να ταξιδέψεις με πλοίο, το νησί έχει αεροδρόμιο οπότε μπορείς να φτάσεις σε αυτό και αεροπορικώς. Ο Κρατικός Αερολιμένας Νάξου «Απόλλων» βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού και 1 χιλιόμετρο από τον Άγιο Προκόπιο στη θέση "Αλυκές Νάξου"

Πως να μετακινήσε στο νησί:
Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και όπως είναι αναμενόμενο οι αποστάσεις μεταξύ των περιοχών που θα θες να επισκεφθείς είναι αρκετά μεγάλες, άρα θα σου πρότεινα να ενοικιάσεις κάποιο όχημα για τις μετακινήσεις σου. Το πιο βολικό μέσο θα έλεγα πως είναι η γουρούνα γιατί είναι εύκολα διαχειρισιμη στις πιο δύσκολα προσβάσιμες περιοχές. Φυσικά το νησί προσφέρει και τη δυνατότητα μετακίνησης με ΚΤΕΛ όμως το δρομολόγιο που ακολουθούν είναι συγκεκριμένο. 
http://naxosdestinations.com/naxos-ktel-destinations.html

1473088885425.jpg
IMG_20160905_133541.jpg
anastasia clear 15.png

Αναστασία 

12/07/2020

Τοποθεσία

Untitled-png.png

Υστερόγραφο

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

Που να μείνεις:
Εμείς μείναμε στη Χώρα, στο κέντρο του νησιού σε ένα πολύ φιλόξενο και ζεστό διαμέρισμα. Το επονομαζόμενο, “Naxos Center Houses” , διαχειρίζεται μια φιλόξενη, γλυκιά, οικογένεια, η οποία μας υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες. Η κυρία Ντένη(η αγαπημένη μου θεία), ο θείος Άγγελος και ο γιος τους, ο Κώστας, είναι πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν και να σου προσφέρουν οτιδήποτε χρειαστείς. Αν επιλέξεις να μείνεις εκεί, το οποίο σου προτείνω ανεπιφύλακτα,καθώς τα δωμάτια που προσφέρονται είναι προσφάτως ανακαινισμένα, με εξαιρετική θέα, θα βρίσκεσαι στην καρδιά της Χώρας. Σε απόσταση 5 με 10 λεπτών θα βρεις εστιατόρια, μαγαζιά και την κοντινότερη παραλία, του Αγίου Γεωργίου.
 

Επιτυχίες του 2016

H Xώρα είναι μια πανέμορφη περιοχή του νησιού που μοιάζει με ελληνικό παράδεισο. Όπου και να κοιτάξεις θα δεις τα λευκά σπιτάκια, της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Θα περπατήσεις σε γραφικά δρομάκια, δίπλα σε χρωματιστές , σκαλιστές πόρτες και σε όμορφες φουντωτές βουκαμβίλιες, παρέα με πολλά ντόπια γατάκια σε κάθε σου βήμα.

Σε συνδυασμό με την ομορφιά του δομημένου περιβάλλοντος του νησιού θα βρεις τα κρυστάλλινα νερά που το περιβάλλουν, (όμως θα σε προειδοποιήσω, είναι αρκετά παγωμένα), εκπληκτικές παραλίες, κοσμικά beach bar και μοναχικούς απόμερους κόλπους.

 

Οι παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς ώστε να θαυμάσεις τις ολόλευκες αμμουδιές, και την θαυμαστή θέα του απέραντου γαλάζιου είναι :

  • H Αγία Άννα

Η παραλία της Αγίας Άννας είναι η συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου και είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση προς την περιοχή. Μια όμορφη παραλία με στενή αμμουδερή ακτή και πεντακάθαρα, πολύ δροσερά νερά. Εκεί θα βρεις πολλά beach bar, ομπρέλες και κρεβάτια, αλλά ταυτόχρονα ίσως να πέσουν στο οπτικό σου πεδίο μερικοί λουόμενοι… γυμνιστές.

  • Το Καστράκι

Το Καστράκι είναι μια μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία με απαλή, χρυσή άμμο, χαρακτηριστικά που της έδωσαν το προσωνύμιο Σαχάρα. Είναι μόνο μερικώς οργανωμένη άρα καλό θα είναι να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα, ένα νερό κάποιο σνακ και γιατί όχι μια ομπρέλα. 

  •  Άγιος Προκόπιος

Το εκκλησάκι του Άγιου Προκόπιου βρίσκεται στην ακτή της πιο γνωστής ομώνυμης παραλίας της Νάξου. Βρίσκεται πολύ κοντά στη χώρα, μολις 5km μακρυά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά καταστήματα. Τα νερά είναι καθαρά και καταγάλανα και η παραλία καλύπτεται από χοντρή άμμο. Υπάρχουν επίσης συχνά δρομολόγια λεωφορείων από τη Νάξο.

  •  Άγιος Γεώργιος

​Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη της Νάξου (στα όρια του οικισμού) και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για αν δεν θές να χρησιμοποιήσει κάποιο μεταφορικό μέσον ή  να απομακρυνθείς από το αστικό κέντρο του νησιού. 
(Η συνεχής βράβευση της παραλίας με γαλάζια σημαία αποτελεί εγγύηση της ποιότητας)

 

  • Παραλία Αλυκό

Η παραλία Αλυκό βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού και στην ακτή του καταλήγει ένα δάσος κέδρων. Πρόκειται για ένα σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο που θυμίζει εξωτικό προορισμό. Η περιοχή είναι προστατευμένη ως εκ τούτου δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες ούτε μαγαζιά,μόνο ένα μικρό λευκό εκκλησάκι, άρα καλό θα ήταν να εφοδιαστείς αναλογα. Είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στη Νάξο καθώς "κοσμείται" από τα απομεινάρια μιας ξενοδοχειακής μονάδος που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, στην οποία μερικοί καλλιτέχνες ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους

  • Μικρή Βίγλα 

Η παραλία Μικρή Βιγλα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και πρόκειται ουσιαστικά για δύο παραλίες, το Λιμανάκι και η Παρθένος, που χωρίζονται από ένα βράχο. Παλιά ήταν παρατηρητήριο, εξ ου και το όνομα Βίγλα. Η μία παραλία είναι οργανωμένη ενώ η άλλη όχι. Είναι αμμουδερή και η θάλασσα ρηχή ενώ τα βράχια δημιουργούν ένα πολύ όμορφο σκηνικό. Είναι η αγαπημένη παραλία για όσους προτιμούν τα θαλάσσια σπορ καθώς συνήθως έχει αέρα. Το καλό είναι πώς όταν στη μία παραλία έχει αέρα η άλλη είναι προστατευμένη.

  • Παραλία Μίκρα

Μια απάνεμη παραλία στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Η αμμουδιά άπλετη καθώς δεν είναι οργανωμένη παραλία όμως βρίσκεται στη θέα μιας ψαροταβέρνας η οποία προσφέρει νοστιμότατο φαγητό και δροσερό ούζο. Η διαδρομή προς την παραλία είναι αρκετά μακρινή από τη Χώρα όμως η εντυπωσιακή θέα στο σημείο σε ανταμείβει! 

  • Η Ψιλή Άμμος

Η παραλία αυτή βρίσκεται στη διαδρομή μας προς την παραλία Μίκρα. Για να φτάσεις στην αμμουδιά θα πρέπει να κατέβεις ένας χωματόδρομο και τελικά να καταλήξεις σε ένα μικρό, απομονωμένο κόλπο ανάμεσα σε βράχια και δέντρα. Να σημειώσω ότι η παραλία αυτή δεν είναι οργανωμένη και δεν υπάρχει κανένα μαγαζί κοντά, οπότε και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος αναλόγως.

Ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα

Αν βρεθείς ποτέ στο νησί δεν πρέπει να παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα μέχρι το τοποσημο του νησιού, την μνημειώδη Πορταρα. Η κατάλληλη ώρα για να το κάνεις αυτό, είναι μια ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα, ώστε να απολαύσεις την πανέμορφη θέα του νησιού, να βγάλεις φωτογραφίες με τον ανάλογο φωτισμό και φυσικά να θαυμάσεις το απέραντο Αιγαίο φωτισμένο με το χρυσάφι φως της Δύσης του ηλίου.
Μην παραλείψεις να φορέσεις άνετα παπούτσια καθώς η διαδρομή προς το σημείο είναι βραχώδης, γεγονός που το καθιστά δύσκολα προσβάσιμο για άτομα με κινητικές δυσκολίες και παιδικά αμαξίδια. 

Που να φας
Μην ξεχνάμε φυσικά και το φαγητό! Γιατί όπως λέει και ο λαός νηστικό αρκούδι δεν χορεύει! Γι ’αυτό σου έχω ετοιμάσει μια λίστα με τα εστιατόρια που είχαμε και εμείς στη δική μας λίστα όταν επισκεφθήκαμε το νησί.
-Αντάμωμα
-Το Άριστον
-Όασις
-Νόστιμον Ελλάς
-Scirocco
-Το Ελληνικόν
-Ταβέρνα Σαρρής
-Su e giu 
-Nissaki Restaurant
-Yazoo Summer Bliss( cocktail bar)
-The Taverna
-Ostria Inn

Υ.Γ Αν ποτέ βρεθείς και εσύ στο νησί όπου μεγάλωσε ο Δίας , πιες ένα σφηνάκι Κίτρον(τοπικό λικέρ νοστιμότατο) στην υγειά μας και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις φυσικά και το τοπικό τυρί, αρσενικό Νάξου.

Σου άρεσε;Σου άρεσε;
bottom of page