top of page
Ο Αλχημιστής 
Του Paulo Coelho

Αναστασία

Η ψυχή του κόσμου

anastasia clear 15.png
IMG_4070.JPG

«Πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για τα απρόβλεπτα του καιρού.» Μια έκφραση με βαθύ νόημα καθώς η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάζουμε τη δυναμική των γεγονότων που την επηρεάζουν. Αυτό που μπορούμε όμως να καθορίσουμε είναι τον “Προσωπικό μας Μύθο”. Μια συνθήκη που κατά τον Coelho μπορούμε εμείς και μόνο εμείς να ορίσουμε. Είναι «αυτό που πάντα επιθυμούσες να κάνεις».

Τον Προσωπικό του μύθο προσπαθεί να εκπληρώσει και ο ήρωας του μυθιστορήματος. Ένας νεαρός βοσκός στην Ανδαλουσία της Ισπανίας που ήθελε να δει τον κόσμο, ταξιδεύοντας με το κοπάδι από πρόβατα που είχε. Κάθε βράδυ επί πολλές μέρες έβλεπε ένα όνειρο, να πάει στην Αίγυπτο και να βρει ένα θησαυρό. Μετά από πολύ καιρό, επαναλαμβανόμενου ονείρου, παίρνει την απόφαση να συναντήσει μια τσιγγάνα που θα του το ερμηνεύσει. Η απάντηση που πήρε, δεν ήταν άλλη από το να κάνει το βήμα και να φτάσει στις πυραμίδες της Αιγύπτου, γεγονός που για τον βοσκό φάνταζε άπιαστος στόχος. Έπειτα όμως,  από μια συνάντηση που είχε με ένα μυστήριο άντρα αποφάσισε να πουλήσει τα πρόβατα του και να ξεκινήσει το μακρύ του ταξίδι. 

Υστερόγραφο

08/06/2020

IMG_4079.JPG
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

Η ζωή του με τα πρόβατα, του έμαθε μια γλώσσα πέρα από τις λέξεις, μια γλώσσα ανιδιοτέλειας και προσφοράς που  τον βοήθησε κατά τη διαδρομή του προς τον μεγάλο του στόχο και του έδωσε τη δύναμη να ταξιδέψει σε μια άγνωστη χώρα μακριά από την πατρίδα του.

Φυσικά ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος. Βρέθηκε αντιμέτωπος με ληστές και καταστάσεις που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει μόνος. Ένιωσε προδοσία καθώς έβλεπε τον κόσμο όπως είπε «σαν τους άλλους ανθρώπους, βλέπω τον κόσμο όπως θα ήθελα να είναι και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα.» Δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του όμως, ήταν αποφασισμένος , είχε πείσμα,πάθος και θέληση , αισθάνθηκε ότι μπορούσε να δει τη ζωή ως ένας τυχοδιώκτης που ψάχνει το θησαυρό και όχι ως αξιολύπητο θύμα ενός ληστή. Καταφέρνει έτσι, να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται να συνεχίσει το ταξίδι του. Σε αυτή τη διαδρομή γνωρίζει άτομα που ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο επηρεάζει τον τρόπο σκέψης του. Καταφέρνει να εξελιχθεί, να μετατρέψει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες . To σημείο καμπής της ζωής του έφτασε όταν γνώρισε τον Αλχημιστή της ερήμου. Ένα άτομο που ταξίδεψε μαζί του και του δίδαξε την κινητήρια αρχή των πάντων.

«Στην αλχημεία τη λένε Ψυχή του Κόσμου. Όταν επιθυμούμε κάτι με όλη μας την καρδιά, προσεγγίζουμε πιο πολύ την Ψυχή του Κόσμου. Είναι πάντοτε μια θετική δύναμη.»

IMG_4080.JPG

Το ταξίδι του βοσκού ήταν δύσκολο, ήταν ένα ταξίδι όπως όλη μας η ζωή, γεμάτη σκαμπανεβάσματα και εμπόδια. Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία και φυσικά σημασία έχει η διαδρομή και όχι ο προορισμός γι’ αυτό μην ξεχάσεις ποτέ πως όποια δυσκολία και αν αντιμετωπίσεις θα μετατραπεί  στο τέλος σε ένα εφόδιο για να πετύχεις τον Προσωπικό σου Μύθο. 

Υ.Γ  «Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατορθώσεις»

IMG_4074.JPG
Σου άρεσε;Σου άρεσε;
bottom of page