top of page
20150905_124356.jpg
Μήλος
Ένας επίγειος Παράδεισος στην Ελλάδα

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου, ένας στίχος που ταιριάζει απόλυτα για διακοπές στο νησί της Μήλου. Ένα μικρό νησάκι, στο Αιγαίο Πέλαγος, κοντά στη Φολέγανδρο και τη Σίφνο.

 

Αν ψάχνεις ένα ρομαντικό προορισμό να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, τότε η Μήλος είναι το νησί για σένα καθώς χαρακτηρίζεται ως το νησί  των ερωτευμένων από τους ντόπιους.

 

Αν είσαι από Αθήνα θα ξέρεις φυσικά ότι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να βρεθείς σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο είναι να πάρεις ένα Ferry από Πειραιά και σε 3 ώρες θα είσαι εκεί. Αν πάλι, είσαι από μια άλλη πόλη της Ελλάδας ή από την Κύπρο και ψάχνεις μια οικονομική λύση σου προτείνω πρώτα να πας Αθήνα και από εκεί να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία. Αν όμως δεν θες να ταξιδέψεις με πλοίο, το νησί έχει αεροδρόμιο οπότε μπορείς να φτάσεις σε αυτό και αεροπορικώς. Ο Κρατικός Αερολιμένας Μήλου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης του Αδάμαντα.

20150906_100231.jpg
20150905_190635.jpg

Εμείς, μείναμε στην πρωτεύουσα του νησιού, εκεί όπου βρίσκεται και ο κύριος Λιμένας. Από εκεί η μετακίνηση σε όλο το νησί είναι πολύ απλή διότι υπάρχει άμεση πρόσβαση στα τοπικά λεωφορεία τα οποία έχουν σχετικά τακτικά δρομολόγια και με ένα σωστό προγραμματισμό είναι εφικτό να επισκεφτείς σχεδόν ολόκληρο το νησί σε λίγες μόνο ημέρες. Κάποιες παραλίες όμως δεν είναι προσβάσιμες με λεωφορείο οπότε έτσι θα στραφείς είτε στις υπηρεσίες ενός ταξί, είτε θα ενοικιάσεις αμάξι ή γουρούνα ή μηχανάκι.

20150904_105325.jpg
20150904_103743.jpg
anastasia clear 15.png

Αναστασία 

22/06/2020

Τοποθεσία

tumblr_inline_oqkjumoxic1ttqd4s_500.png

Υστερόγραφο

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
20150906_160225_edited.jpg

Επιτυχίες του 2015

Αυτό το πανέμορφο νησί περιβάλλεται από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και πιστεύω πως πρέπει να μπει στη λίστα με τους προορισμούς που θες να επισκεφτείς.

Οι must-see παραλίες που θα θες να κολυμπήσεις στα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τις οργανωμένες και τις μη οργανωμένες.

Μη οργανωμένες παραλίες:

 

  • Σπηλιά Παπάφραγκας, ένας πολύ μικρός και απομονωμένος κόλπος στα Βόρεια του νησιού. Αποτελείται από τρία μικροσκοπικά κανάλια που διέρχεται από ψηλούς βράχους στη θάλασσα, σχηματίζοντας ενδιαφέροντα σπήλαια και καμάρες σε ορισμένα σημεία.(Πηγή: https://www.feelgreece.com/el/papafragas © FeelGreece.com) Όμως σε δύο από αυτά τα κανάλια θα βρεις αμμουδιά. Ένα στενό μονοπάτι σε οδηγεί στην παραλία, στην οποία θα πρέπει να σε προειδοποιήσω πως κατεβαίνεις καθαρά με δική σου ευθύνη καθώς δεν είναι οργανωμένη παραλία και υπάρχουν πινακίδες προειδοποίησης για τον κίνδυνο. 

  • Σαρακίνικο , μια βορειοανατολική παραλία, αποτελούμενη από μια εξωπραγματική ομορφιά. Το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει σχεδόν αποκλειστικά κάθε είδος βλάστησης και σχηματίζεται από λευκά, ηφαιστειογενή βράχια. Να είσαι προετοιμασμένος όμως, διότι δύσκολα θα βρείς σκιασμένο σημείο στο χώρο και δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη έκταση αμμουδιάς για να τοποθετήσεις την ομπρέλα σου, οπότε αν θες και έχεις την όρεξη να στήσεις μια μικρή σκηνή πάνω στα βράχια θα ήταν η ιδανική λύση.

  • Τσιγκράδο, μια απομονωμένη, γραφική παραλία κρυμμένη ανάμεσα σε ψηλούς βράχους, βραχώδη περάσματα και σπήλαια που απευθύνεται κυρίως στους περιπετειώδης της παρέας. Αυτό διότι για να φτάσει κανείς στην αμμουδιά και τη θάλασσα για κολύμπι χρειάζεται να κάνεις μια μικρή κατάβαση με σχοινί και μετά με μια κατακόρυφη ξύλινη σκάλα. Η διαδικασία είναι ναι μεν αρκετά ριψοκίνδυνη , όμως πραγματικά αν έχεις θάρρος και υπομονή είναι σίγουρα μια εμπειρία την οποία πρέπει να ζήσεις όταν επισκεφτείς το νησί! Σημείωση: Κανένα λεωφορείο δεν σε αφήνει κοντά στην περιοχή αυτή. Εμείς χρειάστηκε να περπατήσουμε περίπου 20 λεπτά από την κοντινότερη στάση λεωφορείου, μέχρι που βρέθηκε ένας ντόπιος με τρακτέρ που προθυμοποιήθηκε να μας πάει μέχρι εκεί! Μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία που θα τη θυμόμαστε για πάντα!

Οργανωμένες:

  • Παλαιοχώρι,η προσωπική μας αγαπημένη παραλία καθώς την επισκεφτήκαμε 2 φορές! Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, με καταπράσινα νερά και μικρά-μικρά χρωματιστά βοτσαλάκια στην αμμουδιά. Τα νερά είναι αρκετά βαθιά και εύκολα απολαμβάνεις το κολύμπι. Μια προειδοποίηση όμως οι ξαπλώστρες στο οργανωμένο κομμάτι της παραλίας όσο όμορφες μοιάζουν άλλο τόσο ακριβές είναι για ενοικίαση, 10 ευρώ η μία για να είμαι ακριβής, αλλά για εμάς άξιζε η “επένδυση”. Στο κομμάτι που δεν υπάρχουν ξαπλώστρες όμως θα ανακαλύψεις μέσα στα κόκκινα βράχια, όμορφες, μικρές, απόμερες σπηλιές για να απλώσεις την πετσέτα σου και να χαλαρώσεις! Κάτι που δοκιμάσαμε και εμείς με απόλυτη επιτυχία τη δεύτερη φορά της επίσκεψης μας.

  • Προβατάς, βρίσκεται στα νότια παράλια του νησιού ανάμεσα στη Φυριπλάκα και τον Κήπο. Είναι μια αρκετά ρηχή θάλασσα που πλαισιώνεται από μια χρυσή, μαλακή αμμουδιά! Ο τρόπος που σχηματίζεται, ανάμεσα στα βράχια, την προστατεύει από τους ανέμους, δημιουργώντας έτσι μια ιδανική συνθήκη για μπάνιο και ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες που σου παρέχει ένα από τα εστιατόρια της παραλίας.

  • Φυριπλάκα, επίσης μια νότια παραλία, γνωστή για το μεγάλο βράχο(πλάκα) ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό και τη μοιράζει τη μεγάλη της έκταση στη μέση. Εμείς δεν την επισκεφτήκαμε όμως σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.

  • Αχιβαδόλιμνη, μια παραλία κοντά στον Αδαμαντα, με ζεστά νερά, δεν είναι τόσο εντυπωσιακό το τοπίο σε σχέση με τις υπόλοιπες παραλίες όμως έχει μια μεγάλη έκταση και εύκολα θα βρεις χώρο να χαλαρώσεις. Το μοναδικό μπαράκι που υπάρχει εκεί είναι λίγο ακριβό οπότε να είσαι προετοιμασμενος.

Φυσικά αν επισκεφτείς ποτέ αυτό το πανέμορφο νησί της Μήλου, δεν θα πρέπει να παραλείψεις να πας μια ολοήμερη βόλτα με τα εκδρομικά ιστιοφόρα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές όμως εγώ θα σου πρότεινα με κλειστά μάτια το "Όνειρο". Δύο χαμογελαστοί καπετάνιοι με περίσσια όρεξη και ενθουσιασμό θα σε περιμένουν στο λιμάνι του Αδαμαντα για να βάλουν πλώρη προς τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά στα περίχωρα της Μήλου. Θα κάνεις στάσεις για βουτιές σε σπηλιές και σε θάλασσες που μόνο καραβάκια έχουν πρόσβαση, όπως το Κλεφτικο, μια περιοχή με εντυπωσιακά βράχια μέσα στο νερό. Θα σου δώσουν μάσκες και βατραχοπεδιλα για να κολυμπήσεις ανάμεσα από βραχονησίδες και να βρεθείς σε πανέμορφες σπηλιές ώστε να θαυμάσεις τον ομορφότερο βυθό. Τέλος, θα σε κεράσουν φρέσκο χταπόδι που θα έχουν ψαρέψει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα τραγουδήσετε ελληνικές επιτυχίες, κλείνοντας αργά το απόγευμα με ιστορίες και ενα ποτήρι δροσερό ούζο.

Αν θες να ζήσεις αυτή τη μοναδική εμπειρία θα πρέπει να φροντίσεις να κλείσεις μια θέση εκ των προτέρων όταν φτάσεις στο νησί. Το "Ονειρο" θα δου δώσει και αναμνηστικό cd με όλη την εμπειρία καταγεγραμενη με βίντεο και φωτογραφίες!  

Σε ένα ταξίδι σαν και αυτό, σε ένα τόσο ρομαντικό προορισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η θέα ενός εντυπωσιακου ηλιοβασιλεματος. Αυτό θα το βρεις στο ύψος της Πλάκας. Θα ανέβεις κτιστα σκαλιά ανάμεσα σε γραφικά νησιώτικα σπίτια και θα βρεθείς στην πλατεία μπροστά από μία μικρή λευκή εκκλησία. Εκεί θα έρθεις αντιμέτωπος με μια πανέμορφη θέα της θάλασσας και ολοκλήρου του νησιού! Για να βρεις όμως μια καλή θέση για φωτογραφίες, οργάνωσε το χρόνο σου ώστε να είσαι εκεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου. 

Όσο για το φαγητό; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Όμως σίγουρα θα βρεις γραφικά μικρά εστιατόρια στην Πλάκα. Στον Αδαμαντα θα βρεις ψαροταβερνες αλλά το αγαπημένο μας από όλα ήταν το εστιατόριο "Ω! Χαμός" με πεντανόστημο σπιτικό φαγητό και τοπικό κρασί! Αν λοιπόν επισκεφτείς τον επίγειο αυτό παράδεισο πιες ενα κρασάκι στην υγειά μας και μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μας την δική σου εμπειρία! 

Σου άρεσε;Σου άρεσε;
bottom of page