top of page
1.jpg
natalie clear 15.png

Νάταλη

01/06/2020

Υστερόγραφο

Πως θα μετατρέψεις το γραφείο σου σε πηγή έμπνευσης

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που πρέπει να μεταμορφώσεις το δεύτερο δωμάτιο του σπιτιού σε γραφείο. Αυτό το δεύτερο δωμάτιο που θυμίζει περισσότερο αποθήκη αχρείαστων πραγμάτων και τσαλακωμένων ρούχων. Πόσες φορές έχεις επιστρέψει από ψώνια και είπες «θα τα βάλω εδώ και θα τα τακτοποιήσω αργότερα»; Αυτό το αργότερα πρέπει να γίνει τώρα!

Σου δίνω λοιπόν 12 τρόπους για να μετατρέψεις το γραφείο σου σε πηγή έμπνευσης.

  • Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να τακτοποιήσεις τα ρούχα στις ντουλάπες και στη συνέχεια να ξεφορτωθείς πράγματα που δεν θα τα χρησιμοποιήσεις ποτέ στη ζωή σου. Όχι απαραίτητα να τα πετάξεις αλλά μπορείς να τα δωρίσεις σε άτομα που έχουν περισσότερη ανάγκη από εσένα.

  • Μετά από το ξεκαθάρισμα πραγμάτων κύρια δουλειά σου είναι να κάνεις ένα καλό καθάρισμα του δωματίου. Όταν λέμε καλό καθάρισμα εννοούμε το καθάρισμα που κάνεις όταν έχεις καλέσει ξένους στο σπίτι...

  • Και τώρα πάμε στο ευχάριστο κομμάτι. Βάψε ένα τοίχο με το αγαπημένο σου χρώμα! Αυτό το χρώμα που σε ηρεμεί και σε κάνει να σκέφτεσαι πρακτικά, θα σε βοηθήσει στην θετική αλλαγή της διάθεσή σου.

  • Τοποθέτησε μπροστά από τον χρωματιστό αυτό τοίχο βιβλιοθήκες ή ραφιέρες. Τοποθετώντας μπιμπελό ή βιβλία στα ράφια, το δωμάτιο θα πάρει άλλη όψη, ενώ ταυτόχρονα τα πράγματά σου θα μπουν σε τάξη με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
7.jpg
8.jpg
  • Οι κουρτίνες δεν πρέπει να λείπουν από το γραφείο σου. Κανείς μας δεν θέλει να μας βλέπει ο γείτονας ανά πάσα στιγμή. Επέλεξε λοιπόν μονόχρωμες κουρτίνες και συνδύασέ τες με τον χρωματιστό τοίχο που μόλις έβαψες!

3.jpg
  • Το μυστικό για μια «ζεστή» ατμόσφαιρα είναι η πρασινάδα! Επέλεξε ένα όμορφο μικρό έπιπλο και διακόσμησέ το με μια ωραία γλάστρα με πρασινάδα.

10.jpg

Βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας

  • Ένα χαλί σε γήινες αποχρώσεις είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις για το πάτωμα. Πάντα ένα χαλί κάνει τον χώρο σου να φαίνεται πιο «ελκυστικός». Αν το συνδυάσεις και με αποθηκευτικά κουτιά στους ίδιους χρωματισμούς, μιλάμε για την τέλεια σύνθεση!

  • Το γραφείο σου καλό θα είναι να βρίσκεται κοντά σε παράθυρο, έτσι ώστε όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να δουλέψεις ή να διαβάσεις, να έχεις τουλάχιστον θέα. Η εργασία γίνεται αυτόματα πιο ευχάριστη και το μυαλό σου μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα!

  • Διάλεξε ένα ωραίο πορτατίφ ή μια λάμπα γραφείου για τις ατελείωτες αυτές βραδιές που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου το αγαπημένο σου βιβλίο!

6.jpg
  • Όσον αφορά τον άδειο τοίχο που δεν ξέρεις τι να κάνεις για να τον ομορφύνεις έστω και λίγο σου έχω την καλύτερη ιδέα! Σε ποιον δεν αρέσουν οι φωτογραφίες;! Διακόσμησέ τον με μοναδικές δικές σου φωτογραφίες. Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες εγώ έχω καρφώσει σπόντες στον τοίχο και έχω δέσει σχοινί, τοποθετώντας επάνω του μικρές φωτογραφίες. Μπορείς επίσης να προσθέσεις καδράκια διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων. Αμέσως ο άχρωμος αυτός τοίχος θα μεταμορφωθεί σε έναν καμβά αξέχαστων στιγμών της ζωής σου.

  • Θα πρέπει να ξέρεις ότι τα λαμπάκια δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα! Η εικόνα τους σε ηρεμεί και αυτόματα η σκέψη γίνεται δημιουργία. Τόλμησε λοιπόν και βάλε λαμπάκια παντού!! Σε τοίχους, σε έπιπλα, ακόμη και σε μια παλιά σκάλα!

  • Ένταξε στο χώρο σου έναν μικρό καναπέ-κρεβάτι και διακόσμησέ τον με μαξιλάρια μονόχρωμα και με μοτίβα. Οι στιγμές χαλάρωσης μετά από ένα πολύωρο διάβασμα είναι ανεκτίμητης αξίας.

2.jpg
9.jpg

Η ανακαίνιση του χώρου θα επιδράσει θετικά στη ψυχολογία σου. Πάντα μια αλλαγή φέρνει καινούργιες σκέψεις και όρεξη για δουλειά! Βάλε μπροστά λοιπόν την δική σου ανακαίνιση και δημιούργησε έναν αλλιώτικο χώρο με στοιχεία του χαρακτήρα και του γούστου σου.

Υ.Γ. Αν είσαι λάτρης της μουσικής και ασχολείσαι μαζί της μην φοβηθείς να διακοσμήσεις τον χώρο σου με τα μουσικά σου όργανα. Η παρουσία ενός μουσικού οργάνου στον χώρο κάνει την διαφορά! 

4.jpg
5.jpg
Σου άρεσε;Σου άρεσε;
bottom of page